Badkamertrends 2023

Badkamers zijn steeds meer onderdeel van het complete interieur. En dat is maar goed ook, want je brengt er onbewust toch behoorlijk wat tijd door op een dag. Wil jij je badkamer ook leuk en modern inrichten? Bekijk dan de trends van 2023!

Reliëf

Geef je badkamer in 2023 een andere beleving door te kiezen voor producten met een reliëfje of textuur erin. Deze structuren zie je veel in het interieur terugkomen en staan ook zeker prachtig in de badkamer! Denk bijvoorbeeld aan tegels met een reliëf, een meubel met een 3D-front, of lampen met een ribbel in het glas. Zo geef je de badkamer net iets meer diepte en spanning.

Badkamertrends structuur
Badkamertrends warme tinten terracotta

Warme tinten

Zachte warme tinten zijn haast niet meer weg te denken uit het interieur. Denk aan de Scandinavische en Japandi-stijlen, die ook in de badkamer prachtig tot hun recht komen. Hierbij gaat het vaak om neutrale warme tinten, maar in 2023 mag het een tikje heftiger! Een kleur die we vaker terug gaan zien is namelijk terracotta. Deze tint geeft een heerlijke warme sfeer aan je badkamer. Alsof je ineens in een mediterraans klimaatje woont. En met de huidige kosten van de energierekening kunnen we een warme sfeer goed gebruiken!

Zon, strand en zee

Naast het mediterrane terracotta zien we ook veel andere invloeden uit onze favoriete vakantielanden terugkomen in het interieur. Denk aan Marokko, Ibiza en Bali. Plekken waar we vaak mooie vakantieherinneringen aan hebben. Deze stijl zien we dan uiteraard graag terug in ons eigen huis. Wat deze stijlen gemeen hebben is het gebruik van natuurlijke materialen als hout en steen met een mooie neutrale basis. Waar met kleur mooie accenten aan worden gegeven. Gebruik deze materialen in je badkamer voor een heerlijk vakantiegevoel!

Badkamertrends structuur hout bali ibiza
Badkamertrends hout

Hout

Natuurlijk materialen zijn in 2023 sowieso nog steeds enorm populair om te gebruiken in de badkamer. Hout geeft heel eenvoudig een warme sfeer aan de ruimte. Je kunt hout toevoegen aan de badkamer via een meubel (houtlook of echt hout) of via een mooie houtlook tegel. Met deze tegels hoef je je geen zorgen te maken over het onderhoud, want deze zijn net zo simpel te onderhouden als elke andere tegel van keramiek.

Ronde vormen

Ronde en organische vormen zijn al eventjes een trend in het interieur, maar gaan we zeker ook in 2023 nog terugzien. Zo ook in de badkamer. Met ronde vormen kun je de badkamer, een ruimte waar de meeste materialen hard zijn, toch een zacht uiterlijk geven. Organische vormen geven een mooi contrast op de strakke lijnen van bijvoorbeeld tegels. Denk aan een wastafel of bad met een ronde kant, een ronde lamp of een prachtige organische vorm spiegel of ronde spiegel. Ook kun je denken aan mooie visschub-tegels voor een ronde vorm op de wand.

Badkamertrends ronde en organische vormen
Badkamertrends donker marmer

Gekleurd marmer

Wit marmer is al een tijdje een populaire keuze voor de badkamer. Maar ook gekleurd marmer gaan we steeds meer terugzien. Denk hierbij aan bijvoorbeeld tegels en wastafels in een mooie gekleurde natuursteen. Met deze gekleurde materialen breng je eenvoudig sfeer naar de badkamer. Of je nu voor rood, groen of een donkere tint kiest. Met elke kleur krijgt je badkamer een hele andere uitstraling. Zo kun je de badkamer helemaal naar eigen stijl inrichten en laten matchen met de rest van je interieur.

Badkamerstijlen 2023

Wil je al de eerder genoemde elementen kwijt in de badkamer? Dan kun je voor 2023 aan de slag met de volgende interieurstijlen.

Badkamertrends japandi

Japandi

Japandi is absoluut de grootste trend van 2022, maar zal ook in 2023 nog steeds een grote rol spelen. Deze stijl is voortgevloeid uit de Scandinavische en Japanse interieurstijlen. Maar Japandi heeft inmiddels een hele eigen stijl en filosofie waarbij het waarderen van spullen, minimalisme en rust de hoofdrol spelen. In de badkamer zie je dit terug in een combinatie van rustige natuurlijke tinten waar contrast aan toegevoegd is. Vergeet hierbij zeker niet om voor voldoende opbergruimte te zorgen. Want een Japandi-badkamer straalt rust uit. Meer tips voor de Japandi-badkamer nodig? Lees dan het advies van Laila van @japandi.interior.

Robuust Mediterraans

Haal het zonnige zuiden naar je badkamer met de chique en stoere mediterrane stijl. Een stijl die het rauwe weet te omarmen met een heerlijke warme luxe. Met de juiste mix aan materialen en producten haal je deze stijl eenvoudig in huis! De beste manier om de robuust mediterrane stijl naar jouw badkamer te halen is door mooie natuurstenen tegels te gebruiken in een warme aardse kleurtint. Denk bijvoorbeeld aan terracotta. Voeg hier stoere elementen als beton en zwart aan toen en de Robuust Mediterrane stijl heeft een plekje gevonden in jouw huis.

Badkamertrends Mediterraans
Badkamertrends Eclectisch kleurrijk

Eclectische stijl

Voor 2023 durven we aan de slag te gaan met kleur! Waar de nadruk in de afgelopen jaren lag op neutrale tinten, komt kleur nu steeds meer in beeld. Een hele wand in het geel? Waarom niet! Als je echt durft, dan kun je zelfs verschillende kleuren met elkaar combineren. Een veilige keuze is dit niet, maar hoe vrolijk word je wel niet als je elke dag deze badkamer in kunt lopen?