Binnenkijken bij Patricia en John

In 2018 verhuisde 'chaos-coördinator' Patricia Baudewijns samen met haar man John, hun toen 2-jarige zoon en hondje naar hun nieuwe stek. Omdat Patricia hoogzwanger was van een tweeling trokken ze snel in en stelden de renovatie van het huis uit. Ruim vijf jaar later - tijdens een een grootschalige verbouwing - kwam een langverwachte wens uit: Patricia creëerde een heerlijk functionele wellnessbadkamer voor hun gezin van vijf. Het resultaat bekijk je hier!

binnenkijken bij Patricia en John
binnenkijken bij Patricia Baudewijns

Shop hier alle producten

Badkamer Patricia en John Baudewijns

Op het wensenlijstje

Het Brabantse stel had een duidelijk wensenlijstje voor hun droombadkamer: een apart toilet, vrijstaand bad en een nisje in de douche. "En natuurlijk waren twee losse waskommen een must om een echtscheiding te voorkomen," grapt Patricia. "We wilden een luxueuze uitstraling creëren die past bij de stijl van ons gerenoveerde huis en tegelijkertijd praktisch en gemakkelijk schoon te houden is."

De verbouwing

Voordat de nieuwe badkamer geplaatst kon worden, moest er flink worden gesloopt. "We hebben een muur naar achteren verplaatst, om extra ruimte te creëren onder het schuine dak," vertelt Patricia. Hierdoor werd de badkamer nóg ruimer. Het stel kreeg al snel een helder beeld van de indeling van de nieuwe badkamer. "Het bad onder het schuine dak, aan de rechterkant de inloopdouche en links een prachtige tegelwand met het badmeubel."

Inloopdouche Patricia en John
Luxe badkamer van Patricia en John

Luxe uitstraling

De inspiratie van Pinterest en de moodboards van Sanitairwinkel hielpen Patricia om een goed beeld te krijgen van de gewenste sfeer in de badkamer. De luxe uitstraling van het huis wilde ze ook naar boven doortrekken, met de badkamer als een plek van ontspanning in het chaotische gezinsleven.

Soepel keuzes maken

In de showroom in Eindhoven lieten Patricia en John zich verder adviseren. "We moesten rekening houden met het schuine dak en natuurlijk waren er nog 300 dingen waar we niet aan hadden gedacht." Hoewel ze aanvankelijk voor een volledig vrijstaand bad wilden gaan, kozen ze toch voor een half vrijstaand bad vanwege het gemakkelijke onderhoud. "Een slimme keuze," vindt Patricia. "Ook losstaande kranen leken ons geweldig, maar om kosten te besparen zijn we voor inbouwkranen gegaan."

John legde zijn vrouw zelfs nog een wijzigingsverbod op. "Hierdoor moest ik ter plekke alle beslissingen nemen. Ik twijfelde nog even over de kleur van de kasten, maar uiteindelijk konden we vrij soepel keuzes maken," vertelt Patricia tevreden.

Inbouw badkranen Patricia en John
wastafelmeubel met kommen Patricia en John

Tips van Patricia

Voor wie ook droomt van een badkamertransformatie, heeft Patricia enkele praktische tips. "Maak een map op Pinterest en schrijf per foto op waarom juist dat plaatje je aanspreekt. Zo krijg je jouw wensen helder." Daarnaast hielp ook het maken van een moodboard en het combineren van verschillende kleuren en texturen bij het samenstellen van hun droombadkamer. "Hierdoor creëer je een unieke uitstraling." En dan nog een bonustip: "Als je de glasplaten in de douche zelf wilt aanbrengen, bereid je dan voor op een flinke uitdaging! Dit is ons nog steeds niet gelukt..."

Douche Patricia Baudewijns
Badkamer Patricia waskom
Badkamer Lekker en Simpel Regendouche