Kranen

Een kraan moet goed werken en functioneel zijn, maar een kraan moet ook mooi zijn. Een kraan die u niet meer mooi vindt, stoort. Daarom is het belangrijk om uw kranen voorzichtig uit te zoeken. Of dat nu gaat om een keukenkraan, een wastafelkraan of een douchekraan, een kraan is eigenlijk altijd een centraal onderdeel van de ruimte. Gelukkig heeft Sawiday meer dan genoeg kranen in het assortiment om ook voor u het ideale model te vinden. 

Populaire Kranen

Kranen

Bent u aan het verbouwen of zijn de kranen simpelweg aan vervanging toe? Bij Sawiday helpen we graag om uw droombadkamer te realiseren. Een mooie, praktische kraan is een van de meest essentiële onderdelen in de keuken of badkamer. Het is daarom erg belangrijk om een goede keuze te maken. Weet u niet waar je moet beginnen, neem dan contact op met onze klantenservice of kom naar een van onze showrooms en we helpen u graag bij het kiezen van de juiste kraan.

Type kranen

Met ruim 8000 kranen heeft Sawiday voor alle wensen en eisen een passende kraan in het assortiment. Ons assortiment kranen hebben we opgesplits in de volgende categoriën:

Een kraan kopen: waar moet je beginnen?

De kranen zijn beschikbaar in allerlei verschillende soorten en maten. Bij de aanschaf van een kraan is het belangrijk dat de aansluiting en maatvoering gelijk is aan de oude kraan die u wilt vervangen. Ook is het goed om na te denken over het type bediening van de kraan. Wilt u een kraan met een traditionele draaiknop of toch liever een kraan met bedieningshendel. Ook is het mogelijk om een kraan te kiezen met een sensor die aanspringt als u de handen eronder houdt. Het type bediening van een kraan is vaak afhankelijk van de ruimte. In de keuken wordt bijvoorbeeld steeds vaker gekozen voor een kraan met hendels. Het grote voordeel hiervan is namelijk dat je de kraan zelfs met vieze handen makkelijk kan openmaken, zonder dat de bedieningsknop vies wordt. Ook in de badkamer kan er gekozen worden voor dit type kranen.

Nieuwste trend: gekleurde kranen 

Een van de nieuwste ontwikkelingen zijn kranen in (exotische) kleuren, de kleur goud, koper of messing is een kleur die op het moment erg populair is. Ook neemt de vraag naar (mat) zwarte kranen exponentioneel toe. Met een gekleurde kraan die past bij de stijl van je badkamer of een kraan die net even anders is dan standaard creërt u een opvallende eye catcher.

Zwarte kraan

Zwarte kranen zijn enorm populair, een zwarte kraan is stijlvol en geeft een badkamer of keuken een warmere uitstraling dan een standaard kraan van chroom. Een zwarte kraan kraan heeft wel een aantal aspecten om in het onderderhoud rekening mee te houden. Als u de kraan geregeld schoonmaakt is dat geen probleem, maar bent u iemand die eens in de zoveel tijd een kraan ontkalkt dan is een zwarte kraan niet aan te bevelen.

Aandachtspunten bij een zwarte kraan:

  • Kalkaanslag is sneller en goed zichtbaar
  • Onderhoud met zacht schoonmaakmiddel i.v.m. vlekken
  • Bepaalde zwarte kranen zijn voorzien van een coating en daardoor niet krasbestendig (dus geen schuursponsjes)

Benieuwd hoe een zwarte kraan eruit ziet in de badkamer? Of wilt u meer lezen over de voor- en nadelen van zwart sanitair Bekijk onze speciale pagina over zwarte kranen & zwart sanitair.

Inbouwkraan of opbouwkraan?

Na het bepalen van een stijl, komt de vraag of u een inbouw- of opbouwkraan wilt. Bij een inbouwkraan zijn alleen de essentiële onderdelen zichtbaar, de rest zit ingebouwd in de muur. Een inbouwkraan geeft een badkamer een moderne uitstraling en is tevens makkelijker schoon te maken. Het inbouwen van een kraan is echter meer werk dan het monteren van een opbouwkraan en zal dan ook meer kosten met zich meebrengen.

Onderdelen voor een inbouw kraan

Ook kunt u de glijstang van een douchekraan inbouwen, dit betekent dat de watertoevoer naar de douchekop ook moet worden ingebouwd in de muur van de douche. De douchekop moet vervolgens aan een plafondarm of wandarm bevestigd worden.

Naast kranen kunt u bij ons ook terecht voor inbouwdelen. Een inbouwdeel maakt het mogelijk de kraantechniek volledig achter de wand te verbergen. Dit zorgt dan weer voor een luxere uitstraling van de kraan maar creëert ook extra ruimte in de keuken of badkamer.

Kraan met hoge of lage uitloop

Er zijn verschillende varianten in opbouwkranen. Naast de standaardkraan is er bijvoorbeeld de kraan met een hoge uitloop. Omdat de uitloop van de kraan hoger zit kunt u gemakkelijker uw handen of je haar eronder wassen of, in de keuken, groenten schoonmaken of makkelijk een emmer eronder zetten. Nog makkelijker in gebruik is de keukenkraan met handdouche. Een kraan met uittrekbare handdouche is erg handig bij bijvoorbeeld de afwas.

Waterbesparende kraan

Tegenwoordig denken we graag aan het milieu. Veel van onze keuken- en badkamerkranen zijn daarom ook waterbesparend. Deze kranen verbruiken een stuk minder water en zijn daarom goed voor het klimaat, maar ook voor de portemonnee. 

Een waterbesparende kraan verbruikt gemiddeld 40% minder water, dankzij moderne technieken merkt u weinig tot geen verschil in vergelijking met een standaard kraan. De hogere investering van waterbesparende kraan of douche is overigens al zeer snel terugverdiend. Speciaal voor waterbesparende douches hebben we een uitgebreid artikel geschreven. Lees hier het hele artikel over waterbesparende douches.

Online een kraan kopen voor de badkamer

De enorme hoeveelheid aan keuzes maken het lastig om de juiste kraan te kiezen voor jouw badkamer. Belangrijkste is om vooraf te bepalen wat u wilt. Op basis van de gemaakte keuzes kunt u ons uitgebreide assortiment filteren om zo tot de juiste keuze te komen. Weet u welke kraan u wilt bestellen? Bestel deze dan gemakkelijk en snel bij Sawiday en profiteer van onze scherpe prijs en uitstekende service. Kom je er toch niet uit of wilt u zeker weten dat u de juiste keuze heeft gemaakt? Neem dan contact op met onze klantenservice en we helpen u graag bij het kiezen van de juiste kraan.

Als u de juiste kraan heeft gevonden dan kunnen we deze kosteloos thuis laten bezorgen. Ook is het mogelijk om de kraan af te halen in een van onze showrooms. 

Professioneel advies

Wilt u professioneel advies voor uw nieuwe kraan? Wilt u het product toch in het echt zien? Of heeft u vragen over de installatie van een kraan? Bijvoorbeeld of het slim is om een kraan met hoge uitloop te kiezen. Hoe u een kraan moet installeren, of wilt u weten wat het verschil is in alle soorten materialen die er zijn? Kom langs in een van onze winkels en onze specialisten helpen u graag bij het maken van de juiste keuze. 

Ons aanbod kranen in de showroom

In al onze showrooms hebben we een uitgebreide selectie aan kranen. Hier kunt u de verschillende merken goed met elkaar vergelijken. Benieuwd hoe een messing of zwarte kraan eruit gaat zien in uw nieuwe badkamer. Laat u inspireren tijdens een bezoek aan een van onze showrooms: bekijk hier de dichtstbijzijnde showrooms.