Tips

ONDERHOUDSADVIES

Algemeen

artikel

Zo onderhoud je gekleurde kranen

#TIPS

De wereld van sanitair was nog nooit zo kleurrijk! Maar gekleurde kranen vragen om een speciale behandeling. Lees hier alles over het onderhoud van gekleurde kranen.

artikel

Waarom ventileren in de badkamer zo belangrijk is

#TIPS

Uit een onderzoek, gedaan door Grohe onder ruim duizend mensen, bleek dat ruim zes op de tien Nederlanders zich zorgen maakt over de veiligheid, gladheid en de ventilatie in hun..

artikel

Zilvervisjes in de badkamer

#TIPS

De aanwezigheid van zilvervisjes heeft niets te maken met een onhygiënisch huis. Toch geven de beestjes met veel te veel uitsteeksels je een onhygiënisch gevoel. Je bent..

doe-het-zelf tips badkamer

Doe-het-zelf tips voor in de badkamer

#TIPS

Wil je een gaatje vullen in de badkamer of heb je last van een lekkende kraan? Met de juiste instructies kun je veel klussen in de badkamer zelf doen. Zelfs de badkamer zelf verbouwen..

Douche

douchekop ontkalken

Douchekop ontkalken

#TIPS

Wie kent het nou niet, kalk op de douchekop. Dit zorgt ervoor dat de gaatjes in de kop langzaam verstopt raken en de straal steeds harder wordt. De straal wordt..u

doucheputje verstopt

Doucheputje verstopt

#TIPS

Je gaat lekker douchen, maar het water loopt niet snel genoeg weg. Herkenbaar? Lees hier wat je moet doen als jouw doucheputje weer eens verstopt is! Het doucheputje wil nog..

douchewand kalkvrij

Hou je glazen douchewand kalkvrij

#TIPS

Bijna elke badkamer heeft wel een glazen douchewand, douchecabine of inloopdouche. De meeste douchecabines en -wanden worden tegenwoordig gemaakt van veiligheidsglas..

Tegels

Badkamertegels schoonmaken

Zo maak je je badkamertegels schoon

#TIPS

Of je nu een badkamer hebt met een nieuwe vloer of een bestaande, onderhoud blijft belangrijk om je badkamer zo mooi mogelijk te houden. Lees hier hoe je dit doet.

Onderhoud natuursteen

Zo maak je natuursteen schoon

#TIPS

Je hebt prachtig natuursteen gekozen voor in je badkamer. Maar hoe maak je deze goed schoon zonder dat je het materiaal beschadigd? Dat vertellen we je in dit artikel.

voegen schoonmaken

Voegen badkamer schoonmaken: een stappenplan

#TIPS

Je ontkomt er niet aan: eens moet je de voegen in de badkamer gaan schoonmaken. In de voegen kunnen zich kalk, zeepresten en schimmels nestelen. Met als..

Badmeubel & wastafel

onderhoud eiken houten meubel

Zo onderhoud je een eikenhouten badkamermeubel

#TIPS

Een eiken badkamermeubel is een prachtige toevoeging aan de badkamer. Van dit pareltje wil je natuurlijk zo lang mogelijk kunnen genieten. Daarom delen we hieronder alle tips..

spiegel schoonmaken

De spiegel schoonmaken - onze tips

#TIPS

Er hangt een prachtige spiegel in je badkamer, maar die vlekken die erop komen? Die zie je liever gaan dan komen. Denk aan vingerafdrukken, waterspetters en...

VERBOUWADVIES

Algemeen

Veiligheid in de badkamer

Kennisdossier: Veiligheid in de badkamer

#TIPS

Veel valpartijen gebeuren in de badkamer. De kans op vallen is nog groter bij ouderen en mensen die minder mobiel zijn. In dit kennisdossier lees je uitgebreide informatie over veiligheid in de badkamer.

Badkamer renoveren

Badkamer renoveren of verbouwen: zo doe je dat

#TIPS

Uitgekeken op jouw badkamer? Of zijn bepaalde onderdelen van je badkamer aan vervanging toe? Dan is het misschien tijd om te renoveren! De badkamer renoveren is niet het..

duurzame badkamer

Duurzame badkamer; zo bespaar je op water en gas

#TIPS

Want een duurzame badkamer is gunstig voor jouw portemonnee en voor het milieu. Maar hoe kun je de badkamer zo aanpakken dat je niet hoeft na te denken over geld besparen?...

plaatsen badkamer aannemer

Plaatsen van de badkamer – Zo vind je een aannemer

#TIPS

‘Plaatsen jullie ook badkamers?’ is een vraag die wij vaak te horen krijgen. Het antwoord hierop is helaas ‘nee’. Maar hier heb je natuurlijk vrij weinig aan, want jij hebt een..

badkamer inrichten

Badkamer inrichten van A tot Z

#TIPS

Er komt veel kijken bij het zelf inrichten van een badkamer. Volg hier het proces van de badkamerverbouwing van @Interieurvanmies. Mies neemt je van begin tot eind mee in de...

badkamer kopen

Tips voor het kopen van een nieuwe badkamer

#TIPS

Waar moet je allemaal aan denken bij de aanschaf van een nieuwe badkamer? Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet. De meeste mensen kopen slechts een paar keer..

betone ciré badkamer

Beton ciré in de badkamer

#TIPS

Alles wat je wilde weten over beton ciré in de badkamer. Kan betonstuc bijvoorbeeld in de badkamer? En wat zou een veilig alternatief zijn? Je leest het in dit artikel.

levensloopbestendige badkamer

Tips voor een levensloopbestendige badkamer

#TIPS

Door rekening te houden met een aantal punten, zorg je ervoor dat jouw badkamer toekomstbestendig is, en je veel langer thuis kunt blijven wonen. Je leest het in dit artikel.

INDELING

kleine badkamer inrichten

Tips voor een kleine badkamer

#TIPS

Ook een kleine badkamer kan comfortabel worden ingericht. In een kleine badkamer is het goed om na te denken over de inrichting. Door de juiste indeling en het juiste sanitair te...

badkamerindeling

Hoe kies je de ideale badkamerindeling?

#TIPS

Een badkamer indelen is nog niet zo makkelijk. Je wil niet alleen een mooie badkamer helemaal in jouw stijl, het is ook belangrijk om de (beperkte) ruimte zo effectief mogelijk te benutten.

schuin dak badkamer

Tips voor de badkamer met een schuin dak

#TIPS

Nederlandse huizen beschikken vaak over een schuin dak, en in veel van deze huizen zit de badkamer direct onder dit schuine dak. Waar veel mensen een schuin dak irritant...

Afmeting badkamer

Welke afmeting moet een badkamer hebben?

#TIPS

Bij Sawiday krijgen we regelmatig de vraag hoe groot een badkamer nou precies hoort te zijn. Hier is eigenlijk geen antwoord op te geven. De gemiddelde badkamergrootte..

Afmeting toilet

Welke afmeting moet je toilet hebben?

#TIPS

Een toiletruimte is vaak klein. Er hoeft ook maar weinig in te staan, dus veel ruimte is niet per se nodig. Maar wanneer wordt de ruimte te krap waardoor het gebruiken van het..

KOSTEN

Kosten badkamer

De kosten van een badkamer

#TIPS

Een nieuwe badkamer koop je niet ieder jaar. Het zijn producten die vaak lang mee moeten gaan. Belangrijk bij het aanschaffen van een badkamer is dat je van te voren goed nadenkt..

kosten toilet

Wat kost een nieuw toilet?

#TIPS

Je wilt je toiletruimte eens goed aanpakken, maar wat gaat dat eigenlijk kosten? Dat is geen eenvoudige vraag om te beantwoorden, want er is zoveel mogelijk waardoor..

kosten toilet

8 tips om te besparen op een nieuwe badkamer

#TIPS

In gedachten lig je natuurlijk al languit in dat prachtige vrijstaande bad. Je hebt alleen één uitdaging. Het beschikbare budget is nét niet voldoende. Lees hier onze tips om..

PRODUCTADVIES

Douche & Kraan

inbouwkraan of opbouwkraan

Inbouwkraan of opbouwkraan, welke kies je?

#TIPS

Begint het je allemaal een beetje duizelen bij het uitkiezen van een nieuwe kraan? Lees hier meer over het verschil tussen de twee soorten kranen en de voor- en nadelen.

hartafstand badkraan douchekraan

Wat is de hartafstand van een bad- of douchekraan?

#TIPS

Op zoek naar een nieuwe douche- of badkraan? Dan ben je vast de term ‘hartafstand’ al tegengekomen. Lees hier alles wat je daarover moet weten. Zo koop je zeker weten..

douchekop ontkalken

De juiste producten voor de inloopdouche

#TIPS

Een inloopdouche is handig en mooi in de badkamer. Wil jij er ook één? Lees dan dit artikel zodat je straks kunt genieten onder jouw eigen droomdouche!

beste kraanmerk

De beste kraanmerken bij Sawiday

#TIPS

Kranen zijn onmisbaar in huis. Of het nou om de keuken, badkamer of om het toilet gaat, ieder huis heeft kranen nodig. Om die reden bestaan er veel A-merken die een grote..

inloopdouche gemetselde muur

Inloopdouche met gemetselde muur

#TIPS

Wanneer je kiest voor een inloopdouche zijn er bepaalde keuzes die je moet maken. Eén van die keuzes is een glaswand of een gemetselde muur. In dit artikel nemen we je mee in de..

inloopdouche gemetselde muur

Alles over waterbesparend sanitair

#TIPS

Wist je dat een groot gedeelte van je gasverbruik terug te leiden is naar warmwaterverbruik in de badkamer? Door de juiste kraan of douchekop te kiezen..

Toilet

fontein samenstellen

Stel je fontein samen

#TIPS

Met een fontein maak je je toiletruimte helemaal af. Wil je er een naar eigen wens samenstellen? Dan zijn er verschillende dingen waar je aan moet denken. Hieronder leggen we uit welke..

Welke wc-bril kiezen

Keuzehulp toiletzittingen

#TIPS

Op zoek naar een nieuwe toiletzitting? Dan kan ons grote assortiment aan toiletbrillen wat overweldigend zijn. Hieronder vind je alles wat je moet weten over de..

vlakspoel of diepspoel

Vlakspoel of Diepspoel toilet?

#TIPS

Vlakspoel- en diepspoeltoiletten zijn er in vele uitvoeringen. Zo zijn ze in verschillende kleuren beschikbaar en verschillende toiletdieptes en toilethoogtes. Sommige..

Wat is een bidet

Een bidet - wat het is en hoe het werkt

#TIPS

Bidet is een woord dat afkomstig is uit het Frans. Een bidet wordt gebruikt als alternatief voor wc papier om het onderlichaam te reinigen na het gebruiken van de wc. Het doel..

geberit duofresh

Geberit DuoFresh, geen nare luchtjes meer op het toilet

#TIPS

Maar liefst tachtig procent van de mensen stoort zich aan vieze luchtjes op het toilet. Het is niet prettig om in de stank van je voorganger te zitten en het liefst laat je het..

Hoe hoort de wc-rol te hangen

Hoe hoort de wc-rol te hangen?

#TIPS

De belangrijkste vraag in het leven: hoort de wc-rol voorlangs of achterlangs te hangen? Wc-papier komt nooit met een handleiding, dus is de wc-roloriëntatie overgelaten aan..

keuze juiste toilet

Het ideale toilet: Tips voor de keuze en aanschaf van een (nieuw) toilet

#TIPS

De gemiddelde Nederlander zit ongeveer 50 minuten per week op het toilet. Dat is zo'n 43 uur per jaar! Comfort en functionaliteit zijn dus gewenst. Tevens gebruikt het toilet..

Klimaatbeheersing

elektrische radiator badkamer

Alles wat je moet weten over elektrische radiatoren in de badkamer

#TIPS

Draait jouw radiator vaak op volle toeren? Dan heb je vast weleens gewenst dat je slaap- of badkamer wat sneller warm werd. Een elektrische radiator biedt in dat geval..

capaciteit radiator

Capaciteit radiator berekenen

#TIPS

Wil je een nieuwe radiator plaatsen omdat de oude radiator te weinig warmte afgeeft, niet past bij de ruimte of heb je nog helemaal geen radiator hangen? Dan is het tijd..

Elektrisch verwarmen

Elektrisch verwarmen; wat is er mogelijk?

#TIPS

Door de huidige energieprijzen kan het lonen om (deels) over te stappen op elektrische verwarmen. Welk type elektrische verwarming is geschikt voor jouw situatie?

Wastafel

Badkamermeubel samenstellen

Alles over het samenstellen van je badkamermeubel

#TIPS

Welk badkamermeubel je kiest is belangrijk voor de badkamer, want het bepaalt de sfeer én hoeveel opbergruimte je hebt. Hoe je de juiste keuzes maakt lees je hier!

Wat is een sifon

Wat is een sifon?

#TIPS

Een sifon is een essentieel onderdeel bij het plaatsen van een nieuwe wastafel, bad, douche of toilet. Maar wat is een sifon precies en hoe werkt een sifon? Een sifon, ook wel..

Stel zelf jouw wastafel samen

Stel zelf jouw wastafel samen

#TIPS

Het hoekje met de wastafel is een belangrijke plek in de badkamer. De wastafel, met of zonder meubel, is namelijk erg stijlbepalend. Lees hier alles over de keuzes...

Bad

bad douche combinatie

Bad douche combinatie

#TIPS

Twijfel je tussen een bad of douche voor in je badkamer? Dan heb je vast nooit gedacht aan een bad douche combinatie. Ideaal als je geen ruimte hebt

bad in de slaapkamer

Een bad in de slaapkamer

#TIPS

Een bad in de slaapkamer geeft een ultieme luxe uitstraling aan jouw slaapkamer. Voordat je een bad in je slaapkamer kunt plaatsen zijn er wel een aantal zaken waar rekening mee..

juiste afmeting bad

De juiste afmetingen van jouw nieuwe bad!

#TIPS

Niets is zo ontspannend na een lange dag als een warm bad. Een ligbad is daarom de perfecte toevoeging aan de badkamer. Maar hoe groot is jouw perfecte bad? Een te klein bad ligt..

Tegels

tegelpatroon

Tegelverbanden – van visgraat tot kruisverband – Wat kies jij voor jouw badkamer?

#TIPS

Je hebt een prachtige tegel gevonden, maar nu moet deze nog worden geplaatst. Welk legpatroon ga je toepassen in jouw badkamer of toilet? Je kunt voor een simpel kruisverband..

prijsverschil tegels

Waar komt prijsverschil in tegels vandaan?

#TIPS

Tegels kunnen enorm verschillen in prijs. Om je te kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze leggen we hieronder uit waarom de ene tegel goedkoper is en de andere juist..

tegelpatroon

Badkamer tegelen. Hier lees je allerlei handige tips!

#TIPS

Tegels zijn dé sfeerbepaler van de badkamer. Voor je tegels gaat uitzoeken óf gaat bepalen of je zelf gaat tegelen is het goed om je eerst uitgebreid te informeren.

prijsverschil tegels

Welke tegels voor de achterwand van je keuken?

#TIPS

Mooie tegels aan de achterwand van je keuken zijn echte eyecatchers. Ze geven je keuken een mooie uitstraling én zorgen voor sfeer. Zo kies je de juiste tegel.

STYLINGADVIES

Styling

Behang in de badkamer

Behang in de badkamer, het kan!

#TRENDS

Voor die vrolijke noot in de badkamer kan je natuurlijk kleurrijke wandtegels gebruiken. Maar wist je dat behang in de badkamer ook prima kan? We geven je 5 tips!

Klassieke kraan

Badkamer pimpen

#TRENDS

Mis jij sfeer in je badkamer en wil je dit aanpakken? Een badkamer kan soms wat ongezellig zijn, zeker bij het gebruik van koudere materialen als tegels, natuursteen en beton.

Japandi badkamer

Shoptips voor de Japandi badkamer

#TRENDS

De Japandi-stijl is helemaal van nu. Wil je deze stijl toepassen in de badkamer? Laila van het Instagram-account @Japandi.interior geeft haar shoptips!

tips toilet opknappen idee

WC make-over: ideëen om je toilet te pimpen

#TIPS

De kleinste kamer in huis kan ook de gezelligste kamer in huis worden. Met een paar kleine veranderingen kun je je wc eenvoudig pimpen. Met bijvoorbeel...

Moodboard maken badkamer

Zo creëer je een moodboard voor je nieuwe badkamer

#TIPS

Een mooie nieuwe badkamer begint bij het vinden van inspiratie. Want wat vind jij nou mooi voor jouw badkamer? Je hebt misschien al vaker gehoord dat je een moodboard moet..

kleurtemperatuur badkamer

Kleurtemperatuur: heb jij de juiste verlichting in je badkamer?

#TIPS

De kleurtemperatuur in je badkamer kan veel verschil maken in functionaliteit en sfeer. Lijkt het licht in jouw badkamer in de ochtend bijvoorbeeld altijd net wat te fel?

mooie foto badkamer

Zo maak je een mooie foto van de badkamer

#TIPS

Je hebt een fijne nieuwe badkamer of toiletruimte in huis. Daar wil je natuurlijk een mooie foto van maken om te delen met vrienden, familie of met ons! Uiteraard..

Japandi badkamer inrichten

Een badkamer in Japandi -stijl - tips van @japandi.interior

#TIPS

De Japandi-stijl heeft in sneltreinvaart onze interieurharten veroverd. Ook in de badkamer is deze interieurstijl prachtig toe te passen. En wie kan ons daar nou beter over vertellen dan...

planten badkamer

Planten in de badkamer - onze tips

#TIPS

Breng eenvoudig een warme sfeer naar je badkamer door deze aan te kleden met planten. Lees verder om te weten te komen welke planten goed bestand zijn tegen het badkamerklimaat.

wellness badkamer

Creëer je eigen wellness badkamer

#TRENDS

De sauna is niet voor iedereen weggelegd qua tijd of budget, maar even een momentje voor jezelf kan iedereen wel gebruiken. De wellness badkamer is dan een goed alternatief.

 

Badkamer tips

Op deze pagina hebben we alle handige tips voor de badkamer verzameld. Met deze tips en adviezen kom je niet meer voor verassingen te staan in de badkamer. Met de stylingtips heb je een helpende hand bij het bepalen van de stijl van jouw nieuwe badkamer, terwijl je met de verbouwadviezen precies weet hoe je de installatie van het sanitair aanpakt. Zo wordt jouw droombadkamer werkelijkheid!

Ondanks deze tips nog vragen over de badkamer?

Voor al je vragen staan onze deskundige medewerkers in de showroom of via de klantenservice voor je klaar. We denken graag met je mee, neem dus gerust contact met ons op of kom eens langs. Onze verkopers kunnen je alles vertellen over de producten, terwijl onze stylisten je helpen bij het bepalen van jouw stijl en het ontwerpen voor de badkamer. Wat voor vraag je ook hebt, we doen er alles aan om deze te beantwoorden!