Advies over regendouches

Op zoek naar extra luxe in uw badkamer? Een regendouche biedt uitkomst. De zachte stralen voelen aan als een warme, zomerse regenbui op uw huid. Met een regendouche kunt u dus optimaal van uw douche genieten! Tegenwoordig heeft vrijwel elk merk een uitgebreid assortiment regendouches, waardoor het lastig kan zijn om het perfecte exemplaar te vinden. U heeft keuze uit verschillende kleuren, designs en afmetingen, waarbij elke soort regendouche zijn eigen voor- en nadelen heeft. Ook kunt u kiezen voor een douche met extra details, zoals een waterbesparende functie of een massagestraal. Lees hieronder daarom alles wat u moet weten over verschillende soorten regendouches, zodat u altijd de juiste keuze maakt!

Inbouw of opbouw regendouche

U heeft keuze uit een inbouw- of opbouwregendouche. Bij een inbouwkraan zit de thermostaat in de wand weggewerkt en bij een opbouwkraan zit juist alles op de muur. Een opbouwkraan is wat gemakkelijker te installeren, omdat u niet in de wand hoef te boren. Bovendien heeft u bij een opbouwkraan minder knoppen en kunt u deze dus makkelijker schoonmaken dan een inbouwdouche. Een inbouwdouche ziet er daarentegen strakker uit dan een opbouwdouche, omdat er geen stangen en dergelijke zichtbaar zijn. Daarnaast bestaat een inbouwregendouche vaak uit losse onderdelen. In dat geval kunt u de stopkraan (waarmee u de douche aan- of uitzet), tegen een zijwand monteren, in plaats van tegen de achterwand. Dat heeft als voordeel dat u niet meteen nat wordt als u het water laat lopen.

De afmetingen

Er zijn drie afmetingen waar u rekening mee dient te houden tijdens het uitzoeken van uw regendouche: de diameter van de hoofddouche, de breedte van de douchekop en de hart-op-hartafstand van de thermostaat. Dat laatste is de afstand vanaf het midden van uw warmwaterleiding tot aan het midden van de koudwaterleiding. De kraan van een regendouche kan een hartafstand van 12 of 15 centimeter hebben. Als uw leidingen een hartafstand van 12 centimeter hebben, heeft u speciale S-koppelingen nodig om een regendouche met een hartafstand van 15 centimeter te kunnen plaatsen. Dit maakt het geheel echter wel wat gevoeliger voor lekkages. Het gemakkelijkste is daarom om een douchekraan te kiezen met dezelfde hartafstand als uw leidingen. De hartafstand is overigens alleen van belang bij opbouwregendouches, niet bij inbouwdouches.

De kraan

Elke regendouche heeft natuurlijk een douchekraan, maar soms zit daar ook nog een handdouche of badkraan bij. Een handdouche is erg fijn als u of uw partner vaak doucht zonder uw haar te nat te willen maken. Ook kan een handdouche een goede oplossing zijn als u of uw partner lang haar heeft en met alleen de stralen van de hoofddouche de shampoo niet uit de haren krijgt gespoeld. Wilt u graag een handdouche? Dan heeft u ook een glijstang nodig om de handdouche in te zetten. Vaak komt u dan uit op een regendoucheset, in plaats van een losse regendouche. Een badkraan is alleen nodig als u doucht in uw bad, dus zonder cabine of douchedeur.

Regendouche opbouw
regendouche inbouw

De douchearm (alleen bij inbouwregendouche)

Als u kiest voor een inbouwdouche waarbij alles netjes in de wand is weggewerkt, moet u kijken waar u de douchearm voor de douchekop wilt plaatsen. U kunt de douchearm in de wand of het plafond plaatsen. Het voordeel van een plafondarm is dat u deze overal kunt plaatsen; bij een wandarm dient u rekening te houden met de lengte van de arm en de diameter van de hoofddouche. Heeft u een verlaagd plafond in uw douche? Dan kunt u ook voor ingebouwde douchekop gaan. Zo komt uw douchekop nooit te laag én het ziet er ook nog eens super strak uit.

Het design

Ook qua design kunt u alle kanten op met uw regendouche. U heeft natuurlijk keuze uit een inbouw- of opbouwregendouche, maar ook uit verschillende vormen en kleuren. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een klassieke, ronde douchekop, een trendy en speelse ovale hoofddouche of een luxueuze vierkante hoofddouche. De kleur van de regendouche is ook van belang: deze bepaalt grotendeels de uiteindelijke uitstraling van de douche. Sawiday biedt u daarom douches in allerlei kleuren. Chroom en RVS passen bij elke badkamerstijl, maar een mat zwarte staat bijvoorbeeld prachtig in een industriële badkamer. Wilt u graag iets unieks in uw badkamer? Hotbath heeft regendouches in twaalf verschillende kleuren, waaronder goud, rosé en metal look. Een regendouche in zo’n bijzondere kleur is een echte eyecatcher in uw badkamer!

Waterbesparende douchekop

Regendouches verbruiken over het algemeen iets meer water dan een standaard douchekop. Wilt u het hogere verbruik beperken? Dan kunt u kiezen voor een regendouche met waterbesparende functie. Hansgrohe heeft bijvoorbeeld EcoSmart-regendouches waarbij luchtbellen aan het water worden toegevoegd. Door deze luchtbellen blijft de druk hetzelfde, maar verbruikt u minder water.

Betaalbare regendouches

De prijzen van onze regendouches lopen behoorlijk uiteen. Design speelt bijvoorbeeld een rol, want een eenvoudige chromen douche is vaak goedkoper dan bijvoorbeeld een gouden regendouche. Ook extra functies, zoals een massagestraal, zorgen ervoor dat de prijs van de regendouche omhoog gaat. Het merk heeft ook een aandeel in de prijs. Regendouches van bekende A-merken, zoals Grohe en Wiesbaden, zijn vaak wat duurder dan de douches van onze huismerken, zoals Saniclass en Adema. In dit geval betekent duurder niet altijd beter. Deze merken worden exclusief bij Sawiday verkocht en kopen wij daarom groot in, waardoor we de producten voor een fijne prijs kunnen verkopen. Als u op zoek bent naar een regendouche met de beste verhouding tussen prijs en kwaliteit, raden wij u een douche van één van onze huismerken aan

Onderhoud

Een regendouche onderhoud u op dezelfde manier als de rest van uw sanitair, dus het liefst met natuurlijke middelen (zoals groene zeep) of reinigers die speciaal voor sanitair zijn bedoeld. Heeft u een mat zwarte regendouche? Vermijd dan zeker zuur- of chloorhoudende middelen, want deze kunnen de zwarte coating aantasten.

Regendouche kopen

Bekijk hier alle regendouches . Wilt u advies op maat bij de aankoop van een regendouche? Neem dan contact op met onze klantenservice of bezoek onze showrooms.