Advies over douchewanden

De douchewand is een belangrijke aanschaf. Een douchewand zorgt er namelijk voor dat de rest van uw badkamer droogt blijft tijdens het douchen én draagt bij aan de uitstraling van uw badkamer! De zoektocht naar de juiste wand moet u daarom niet onderschatten. Het assortiment is echter erg breed, dus wij begrijpen dat het lastig is om een goede keuze te maken. Bovendien zijn er verschillende factoren waar u rekening mee dient te houden bij het uitzoeken van uw douchewand. Lees hieronder daarom een aantal tips!

Afmetingen

Het eerste waar u op moet letten bij het kopen van een douchewand, zijn de afmetingen. Het is namelijk belangrijk dat u genoeg ruimte heeft om de douche binnen te stappen, maar ook dat uw badkamer niet helemaal nat wordt door rondvliegende spetters. Wij adviseren daarom een doorgang van minimaal 60 centimeter, met een stabilisatiestang van minstens 80 centimeter. Heeft u een te grote doorgang waardoor de badkamer te nat wordt? Bekijk dan eens onze kleinere douchewanden van ongeveer 30 centimeter, daarmee vult u eenvoudig de ruimte op.

Vorm

Vindt u het lastig om de juiste afmetingen te bepalen, omdat u niet precies weet wat de meest geschikte vorm voor uw inloopdouche is? Bekijk dan hier onze inloopdouche keuzehulp! Deze keuzehulp biedt u twaalf modellen die geschikt zijn voor alle soorten badkamers. De juiste vorm kiezen is wat eenvoudiger als u geen inloopdouche wilt, maar de wand op een douchebak wilt plaatsen. Ook in dat geval is het van groot belang dat u de juiste afmetingen kiest. Vaak is de douchewand een fractie kleiner dan de douchebak, zodat u een smalle strook van de bak buiten de douchewand overhoudt. De wand mag in elk geval niet groter zijn dan de douchebak!

Profiel

U kunt kiezen voor een douchewand met of zonder profiel. Een profielloze douchewand heeft vaste scharnierpunten en ziet er daarom erg strak uit. Een douchewand met profiel heeft geen vaste scharnierpunten en kunt u dus verstellen. Een profielloze douchewand heeft esthetisch gezien vaak de voorkeur, maar is lastiger te monteren. Voor een douchewand zonder profiel moet uw muur namelijk haaks op de wand staan. Vaak is dat niet het geval en dient u voor een douchewand met profiel te kiezen. Douchewanden met profiel kunnen oneffenheden corrigeren, zodat het geheel uiteindelijk fris en verzorgd oogt.

Douchewand 1
Douchewand 4

Soort glas

Douchewanden zijn in verschillende soorten glas beschikbaar. Helder glas komt het meeste voor en heeft als voordeel dat de badkamer groter lijkt. Dat komt doordat het lijkt alsof de ruimte niet onderbroken wordt. Een douchewand met helder glas is daarom ideaal als u een wat kleinere badkamer heeft. Gaat uw voorkeur uit naar meer privacy? Kies dan bijvoorbeeld voor chinchilla of mat glas. Dat is glas met een soort laagje, waardoor er minder goed doorheen kan worden gekeken!

Design

Het laatste (en vaak het leukste) deel van uw zoektocht bestaat uit het uitzoeken van welke stijlen u het mooist vindt. Houdt u van modern of industrieel? Kies dan voor een douchewand met zwart frame! Dit is hartstikke trendy en geeft uw badkamer direct een stoere en robuuste look. Liever een douchewand die iets traditioneler is? Ga dan voor RVS of chroom. Bekijk hierbij goed de rest van uw sanitair zodat u zeker weet dat u de juiste keuze maakt!

Douchewand kopen

Bekijk hier alle douchewanden . Wilt u advies op maat bij de aankoop van een douchewand? Neem dan contact op met onze klantenservice of bezoek onze showrooms.


Meer weten over een douchewand?