Advies over douchebakken

Soms worden douchecabines compleet met douchebak geleverd, maar lang niet altijd. In dat geval dient u de douchebak er los bij te kopen. Het grote voordeel van een losse douchebak in plaats van een complete set, is dat u helemaal zelf bepaalt hoe alle onderdelen van uw douchecabine eruitzien. Daarnaast is een losse douchebak aanschaffen noodzakelijk als u geen complete cabine wilt, maar alleen een wand. U creëert dan het strakke effect van een inloopdouche, zonder dat u een douchegoot in de vloer hoeft te maken. Bent u op zoek naar een douchebak? Lees hieronder dan advies en tips over de aanschaf daarvan!

Vorm

Douchebakken zijn in verschillende vormen beschikbaar. Wij bieden u bijvoorbeeld kwartronde, vierkante, vijfhoekige en rechthoekige douchebakken. De indeling van uw badkamer bepaalt grotendeels wat voor u de meest geschikte vorm is. Voor de relatief kleine badkamer adviseren wij een kwartronde of vijfhoekige douchebak. Deze vormen zijn namelijk ruimtebesparend, zonder dat u aan comfort inlevert. Voor de langwerpige badkamer raden wij een rechthoekige douchebak aan, zodat u deze mooi haaks in de hoek kunt plaatsen. Let er ook op dat er ter ondersteuning een onderstel onder uw douchebak moet worden geplaatst. Deze meeste onderstellen zijn in hoogte verstelbaar en kunt u los bij uw douchebak kopen.

Afmetingen

Voordat u een douchebak kiest, is het belangrijk dat u uw badkamer goed opmeet. Douchebakken zijn in veel verschillende maten beschikbaar, dus u vindt altijd een exemplaar dat perfect in uw badkamer past. Naast de afmetingen moet u ook bedenken of u een hoge of lage douchebak wilt. Een hoge douchebak heeft als voordeel dat het leidingwerk en de afvoer onder de bak kan en u dus geen ruimte in de vloer hoeft te maken. Een nadeel aan een hoge douchebak is dat de instap dus ook een stuk hoger is, wat de kans op struikelen vergroot. Een hoge douchebak is dan ook zeker niet aan te raden wanneer u slecht ter been bent. Een lage douchebak is een stuk veiliger, maar daarvoor moet u wel ruimte creëren in de vloer voor de afvoer van de bak.

douchebak met douchecabine

 

inloopdouche met douchecabine

Inloopdouche met douchebak

Steeds meer mensen kiezen voor een inloopdouche in plaats van een douchebak, maar wist u dat u ook een inloopdouche met douchebak kunt combineren? Als u kiest voor een lage douchebak met zijwand, heeft u een inloopdouche. Alhoewel een inloopdouche waarbij de badkamertegels doorlopen tot in de douche er misschien wat strakker uitziet, heeft een douchebak ook een aantal voordelen. Zo kunt u kiezen voor een douchebak met antislip, terwijl een inloopdouche met een vloer van tegels juist erg glad kan zijn. Ook is een douchebak bij uw inloopdouche een stuk onderhoudsvriendelijker, want een douchebak kunt u gemakkelijker schoonhouden dan een tegelvloer. Ook is de installatie van een douchebak eenvoudiger, want u hoeft geen afloop in de vloer te maken, zoals bij een inloopdouche.

Materiaal

Douchebakken zijn beschikbaar in allerlei materialen, waarbij acryl het meeste voorkomt. Logisch, want acryl heeft van nature een aantal eigenschappen die erg fijn zijn bij douchebakken. Acryl is bijvoorbeeld glad en vrij van poriën. Dat betekent dat vuil zich niet snel hecht en u de douchebak dus eenvoudig kunt onderhouden. Bovendien voelt acryl van nature redelijk warm aan én is het behoorlijk stroef. Douchebakken van acryl hebben dus al een soort natuurlijke antislip-laag. Wilt u een echte antislip-laag? Ga dan voor een quaryl douchebak van Villeroy & Boch. Andere veel gebruikte materialen voor douchebakken zijn natuursteen, solid surface en plaatstaal. Elk materiaal vergt wel ander onderhoud, dus houd daar rekening mee!

Kleur

De tijd dat douchebakken eigenlijk alleen in het wit verkrijgbaar waren, is allang voorbij! Tegenwoordig zijn douchebakken in vrijwel alle kleuren te koop. Wit kan natuurlijk altijd, maar antraciet of zwart staat bijvoorbeeld prachtig bij een moderne of industriële badkamerstijl. Als u kiest voor een donkere douchebak, let dan wel op de kwaliteit van de douchebak. Sommige relatief goedkope douchebakken in die kleuren zijn niet heel krasbestendig, waardoor uw douchebak eerder verslijt dan u misschien verwacht. Als u twijfelt over de kwaliteit van uw douchebak, vraag dan één van onze verkopers om advies!

Meer weten?

  • Lees hier en hier meer over het plaatsen van een douchebak

 


 

Douchebak kopen

Bekijk hier alle douchebakken . Wilt u advies op maat bij de aankoop van een douchebak? Neem dan contact op met onze klantenservice of bezoek onze showrooms.