Advies over badmeubelsets

Het badmeubel is één van de belangrijkste onderdelen van uw badkamer. Door de omvang valt het meubel bovendien behoorlijk op, dus het heeft grote invloed op de uitstraling van de ruimte. Bent u zoek naar een nieuw badmeubel? Dan raden wij u aan om voor een complete set te gaan! Een set bestaat uit alle producten die u nodig heeft voor een comfortabel meubel, wat betekent dat u niet alle benodigde onderdelen bij elkaar hoeft te zoeken. Bovendien weet u bij een set ook zeker dat alle producten goed bij elkaar passen, zowel qua stijl als qua afmetingen. Bent u op zoek naar de juiste badmeubelset voor in uw badkamer? Lees hieronder alles wat u moeten weten en waar u op dient te letten bij de aanschaf van een badmeubelset!

De onderdelen

Een badmeubelset bestaat uit verschillende onderdelen, afhankelijk van of u kiest voor een wastafel of een waskom. Als u kiest voor een wastafel, dan bestaat de set meestal uit een wastafel, onderkast en een spiegel of spiegelkast. Wilt u liever een waskom? Dan bestaat de set gewoonlijk uit een blad waar u de kom kunt opzetten, een onderkast en een spiegel of spiegelkast. Let er dus op dat de waskom (of waskommen) en kranen er vaak niet bij zitten. Ook de sifon en afvoerplug dient u er nog zelf bij te bestellen. Eventueel kunt u nog voor een kolomkast kiezen, zodat u extra opbergruimte heeft.

De afmetingen

De meeste badmeubels zijn beschikbaar vanaf 60 centimeter breed. Andere standaardafmetingen zijn 80, 100, 120, 140 en 180 centimeter breed. Een badmeubel breder dan 2 meter is zeker mogelijk, maar wordt dan wel maatwerk. Wilt u graag twee wastafels of waskommen? Dan dient uw badmeubel minstens een meter breed te zijn. Wat verder voor u de juiste afmetingen zijn, is afhankelijk van hoe groot uw badkamer is. Ook speelt mee of u bijvoorbeeld nog een extra kolomkast naast uw badmeubel wilt. Meet dus in elk geval alles goed op en houd daarbij rekening met extra onderdelen, zoals een kast of radiator. Twijfelt u over de maat? Kom dan langs in één van onze showrooms voor persoonlijk advies.

De kraangaten

Bij het uitzoeken van uw badmeubelset, dient u rekening te houden met het aantal kraangaten dat u nodig heeft. U kunt kiezen uit helemaal geen, 1 of twee kraangaten. Als u graag inbouwkranen wilt, dan heeft u geen kraangaten nodig. Inbouwkranen zien er erg mooi en strak uit, maar zijn wel lastiger te monteren. Vaak wordt bij badmeubels breder dan 1 meter gekozen voor twee kraangaten, omdat de wastafel dan dusdanig lang is dat twee personen er tegelijk gebruik van kunnen maken. Ook als u twee waskommen of twee wasbakken heeft, dient u voor een badmeubelset met twee kraangaten te kiezen.

Badmeubelset 1
Badmeubelset 4

Het aantal lades

De meeste badmeubels hebben 2 of 4 lades. Bij een dubbele wastafel heeft uw badmeubel altijd 4 lades, want het meubel heeft dan twee uitsparingen in het midden van een lade. Als u maar één wastafel of waskom heeft, kunt u zelf kiezen of u 2 of 4 lades wilt. Daarnaast dient u te kiezen tussen lades met of zonder greep. Greeploos heeft vaak de voorkeur, omdat dat er strak en net afgewerkt uitziet. Als er echter gezinsleden zijn die moeite hebben met bukken, kan het noodzakelijk zijn om voor een badmeubelset met grepen te kiezen.

Materiaal

Het blad van een badmeubelset kan gemaakt zijn van verschillende materialen. U heeft onder andere keuze uit natuursteen, solid surface, acryl en composiet. Natuursteen en solid surface zijn beide erg in opkomst en zien er prachtig uit. Het nadeel aan deze materialen is dat ze iets meer onderhoud vergen dan acryl en composiet. Voor uw wastafel of waskom kunt u ook nog kiezen voor keramiek. Keramiek is bijzonder sterk, krasbestendig en vuilafstotend. Een keramische wastafel of waskom is daarom een goede keuze als u op zoek bent naar wastafel of waskom die lang meegaat en weinig onderhoud behoeft. De onderkasten van een badmeubelset zijn over het algemeen gemaakt van MDF of hout. Houten badmeubels zijn erg mooi, maar ook duurder in aanschaf. Daarnaast vereist hout veel meer onderhoud dan MDF, omdat u het hout dient te behandelen met een olie. MDF is wat goedkoper en veelzijdiger. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit verschillende kleuren en voor een matte of glanzende afwerking.

Design

Badmeubelsets zijn in allerlei stijlen te verkrijgen. Een houten badmeubel (of een look-a-like MDF badmeubel) past bijvoorbeeld perfect bij een landelijke badkamer. Een badmeubelset met mat zwarte details staat prachtig bij een industriële stijl en een wit badmeubel met glanzende afwerking past weer goed bij een moderne of klassieke badkamer. Bent u op zoek naar een echte eyecatcher? Kies dan voor een natuurstenen waskom bij uw badmeubelset. Natuursteen heeft een karakteristieke uitstraling en staat fantastisch bij elke badkamerstijl!

Budget

De prijzen van onze badmeubelsets lopen behoorlijk uiteen. Prijs geeft natuurlijk wel een indicatie van de kwaliteit, maar duurder betekent niet altijd beter. Soms betaalt u namelijk ook voor de naamsbekendheid van het merk badmeubel dat u koopt. Als u op zoek bent naar de beste verhouding tussen prijs en kwaliteit, kunt u het beste voor een badmeubel van één van onze huismerken gaan. Onze huismerken, zoals Saniclass en Adema, zijn exclusief bij Sawiday te koop en kunnen wij daarom voor een erg fijne prijs aanbieden. Ook kunt u besparen op luxe-functies, zoals het push-to-open systeem. Extra luxe is natuurlijk fijn, maar niet per se nodig. Daarnaast biedt de sifon mogelijkheden om op te besparen. De sifon is niet zichtbaar en dus volstaat een simpel exemplaar. Ook kunt u besparen op het materiaal: hout is bijvoorbeeld duurder dan MDF.  

Onderhoud

Een badmeubelset kunt u het beste op dezelfde manier schoonmaken als de rest van uw sanitair. Wij raden u altijd natuurlijke schoonmaakmiddelen aan, zoals groene zeep. Zuurhoudende reinigingsmiddelen of middelen op basis van chloor kunt u beter vermijden. Een houten badmeubel vergt wel wat meer onderhoud, want deze dient u te behandelen met een olie. Heeft u een matte coating? Dan kan het zijn dat u het badmeubel ook wat vaker schoon moet maken. Vuil hecht zich namelijk sneller aan een matte coating dan aan een glanzend oppervlak.

Badmeubelset kopen

Bekijk hier alle badmeubelsets . Wilt u advies op maat bij de aankoop van een badmeubelset? Neem dan contact op met onze klantenservice of bezoek onze showrooms.